Intretinerea ceasuri e foarte importanta pentru cei care doresc sa se bucure de aceste accesorii pe timp indelungat. Sunt o serie de reguli care trebuie respectate, astfel incat ceasuri sa aiba o viata lunga si sa nu necesite reparatii.
O data la 3 ani e bine a se efectua o revizie, dar aceasta durata e in functie de tipuri de ceasuri. La ceasuri automatice, se face din nou lubrifierea meceanismului minim la 3 ani, maxim la 5 si se verifica/curata mecanismul. Ceasuri cu quart au nevoie de baterie noua cam la 2 ani iar daca nu il veti purta un timp mai indelungat, scoateti bateria pentru a evita ca aceasta sa curga. Legat de ceasuri rezistente la apa, e bine ca acele garnituri care asigura etanseitatea sa fie schimbate maxim dupa 2 ani. Daca in timp geamul ceasuri sau carcasa au fost zgariate, o vizita la specialist va poate reda aspectul inital prin slefuire. Evident, aceste operatiuni trebuie facute cat mai rar si doar de persoane avizate. Contraindicatia polisarii apare in cazul ceasuri placate, prin aceasta operatiune riscand ca stratul placat sa fie indepartat. Cadranul ceasuri se poate curata periodic, insa daca necesita reinscriptionare lucurile se complica iar ulterior ceasul nu va mai arata ca inainte.
In ceea ce priveste cureaua sau bratara, sunt si aici cateva reguli care ar trebui respectate. In ambele cazuri trebuie indepartate cu o carpa moale orice urme de transpiratie, umezeala, apa, murdarie. In caz contrar, la ceasuri cu bratara poate aparea rugina, iar la curele coroziunea curelei, care in timp duce la rupere. Aveti grija, in cazul curelelor din piele naturala, datorita frecarii se poate imprima culoarea. Bratari ceasuri pot fi curatate folosind o periuta de dinti si apa cu detergent ph neutru.
Ceasuri trebuie pastrate ferite de lumina directa a soarelui, evitandu-se astfel decolorarea si deteriorarea lor. In plus, trebuie curatate si sterse de transpiratie si murdarie, pentru ca ati ramane surprinsi sa vedeti cat de repede apare rugina.
Inca cateva sfaturi generale:
- nu lasati ceasuri expuse la temperaturi extreme (vara, pe bordul masinii de exemplu), deoarece precizia acestora poate avea de suferit.
- chit ca unele ceasuri sunt rezistente la socuri, incercati sa nu scapati ceasuri pe jos sau sa desfasurati activitati ce genereaza vibratii puternice. Ceasuri sport sau chiar si alte modele au fost create astfel incat sa nu aiba de sufeit in urma activatilor normale, zilnice sau a unor activitati sportive, insa e bine de avut grija.
- nu purtati ceasuri atunci cand desfasurati activitati, casnice sau nu, dar care implica substante de curatire, solventi, detergenti etc. pentru ca, odata ajunse pe carcasa/curea, acestea pot avea de suferit.
Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.
In cazul in care ai un ceas metalic care si-a pierdut luciul, este urat si oxidat, care pare vechi; poti foarte usor sa ii aduci luciul la loc folosind urmatoarea metoda:
De ce ai nevoie?
- Periuta de dinti folosita
- Pasta de dinti
- Servetele / Prosopel uscat
- Rabdare
Metoda de lucru:
!!! In primul rand mare grija: ceasul sa fie waterproof!
Se pune pasta de dinti pe ceas, se intinde unform pe toata suprafata ceasului, se freaca un pic cu periuta (cam 5 minute) dupa care se lasa o ora sa isi faca efectul pasta de dinti.
Dupa o ora in se umezeste foarte usor periuta si se freaca cu miscari ample ceasul pentru 10-15 minute. Dupa care se spala cu apa si se foloseste periuta pentru a indeparta resturile de pasta de dinti.
Ceasul se usuca cu servetelul sau prosopul si o sa observati luciul “de ca nou” a ceasului dvs!
Foarte bune sfaturi, insa e bine de stiut de asemenea ca parfumurile si cosmeticele pot sa dauneze cadranele placate si curelele atunci cand intra in contact cu acestea.
bunaziua si bine vam gasit
am o probema cu sticla de la un ceas seiko water resistant , sticla e foarte zgariata , asa lam cumparat .
As vrea sa stiu daca este vreo metoda de rectificare a sticlei , gen pasta etc.
Si daca nu, o sticla noua la ce pret ar ajunge .