Ceasuri de mana barbatesti, cadouri ideale.

Posted on 31st decembrie 2010 in Cadouri, Ceasuri barbatesti

Iata marturia unei cliente care a cumparat ceasuri:

Ceasuri de mana barbatesti, cadouri ideale.

Ceasuri de mana barbatesti, cadouri ideale.

„Se apropia ziua tatalui meu. Implinea 50 de ani si vroiam sa-i fac un cadou special. Am cautat zile intregi ceva potrivit acestei ocazii, dar nimic nu parea sa ma multumeasca. Cu o zi inaintea aniversarii, chiar cand incepusem sa intru putin in panica din cauza lipsei cadoului, am primit un telefon de la un prieten foarte vechi, pe care nu-l vazusem de cativa ani. I-am spus ca pot sa-l vad doar cat bem o cafea. Desi il cunosteam de-o viata, am gasit ceva schimbat la el. Nu mi-am dat seama ce. L-am rugat sa imi dea idei de cadouri barbatesti, dar, din nou, nimic ce-mi spunea nu parea a fi pe gustul meu. Pana cand, la un moment dat, si-a dus mana in par. Avea unul dintre cele mai frumoase ceasuri de mana pe care l-am vazut si atunci mi-am dat seama de doua lucruri: schimbarea amicului meu era legata de un nou stil si stim cu totii ca accesoriile – ceasuri – completeaza o tinuta, dar, in acelasi timp, aveam si ideea de cadou perfect pentru tatal meu. Am vrut neaparat sa cumpar un ceas si, pentru a nu lua la rand magazinele, am hotarat sa caut intr-un magazin online de ceasuri.  Oferta dumneavoastra e foarte bogata, avand de ales intre:

  • ceasuri de lux
  • ceasuri elegante
  • ceasuri casual
  • ceasuri sport
  • ceasuri military

Tinuta zilnica a tatalui meu e una business, asa incat am ales unul dintre ceasuri elegante. Au contribuit la alegerea mea urmatoarele caracteristici: curea de piele naturala, carcasa din otel inoxidabil, geam ultrarezistent la zgarieturi si limbile fosforescente.

Am avut putine emotii ca nu va ajunge la timp, insa livrarea a fost prompta, astfel ca unul dintre cele mai frumoase ceasuri ale tatalui meu a  fost purtat cu bucurie in seara aniversarii.

Ma bucur ca v-am gasit atunci cand am avut mare nevoie si va multumesc pentru seriozitate si promptitudine.

La multi ani 2011!

Noi, echipa superceasuri.ro, ne bucuram cand avem parte de asemenea marturii din partea clientilor nostrii, ne demonstreaza noua ca nu muncim in zadar si ca existenta noastra e apreciata. Va asteptam in magazin online de ceasuri si in 2011 si va invitam sa urmariti in continuare oferte speciale ceasuri – noi surprize va asteapta.

La mult ani tuturor!

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Cum alegem ceasuri.

Posted on 9th decembrie 2010 in Cadouri, Ceasuri barbatesti

Ceasuri au devenit, fara indoiala, un accesoriu foarte important al tinutelor noastre. Sunt si cadouri ideale iar pentru unii – colectionari – chiar o pasiune.

Cum alegem ceasuri.

Marile companii producatoare de ceasuri sunt in muncesc continuu pentru a crea modele de ceasuri originale, cu margini fine si deosebite. Datorita multitudinii de modele, forme, culori, decizi devine tot mai greu pentru cumparatori sa hotarasca care ceas e cel dorit.

In multe cazuri, atat functionalitatea, cat si gustul, conteaza. Tipul de ceasuri purtate intr-un cadru formal poate contribui crearea imaginii dumneavoastra, o imagine pe care, desiguri, o doriti pozitiva. Alegeti ceasuri de firma, care au cureaua si carcasa din otel inoxidabil. Fiti atenti la lungimea curelei – uneori poate fi dificil de ajustat dupa grosimea incheieturii dumneavoastra. Culorile neutre sunt cele care se pot asorta cel mai usor diferitelor tinute. Ceasuri care corespund personalitatii dumneavoastra si care va completeaza imaginea sunt cele de care aveti nevoie.

Daca sunteti o fire sportiva si printre hobby-urile dumneavoastra se numara excursiile la munte, inotul sau miscarea de orice fel, precum si iesirile cu prietenii, aveti nevoie de ceasuri sport sau casual. Chiar daca confortul si stilul primeaza in alegerea ceasului, nu neglijati cateva aspecte importante: alegeti ceasuri rezistente la apa, alegeti carcasa si cureaua astfel incat sa fie rezistente la zgarieturi.

Ceasuri din ziua de azi nu arata doar timpul, ci pot fi dotate cu:

  • cronografe : ceas care arata ora exacta si functioneaza ca un cronometru simultan
  • pedometre : masoara numarul de pasi
  • mp3 player

Fie ca e vorba de o aniversare, fie ca e Craciunul, ceasuri sunt cadouri care vor fi mereu apreciate si folositoare. Alegeti ceasuri pentru cei dragi chiar acum.

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.

Ceasuri de-a lungul timpului.

Posted on 5th decembrie 2010 in Ceasuri barbatesti, Ceasuri de dama, Ceasuri de mana

Miscarea Pamantului si a Lunii determina lungimea anilor, a anotimpurilor, a lunilor si a zilelor. Odinioara aceasta diviziune a timpului a fost suficienta pentru organizarea vietii. Azi insa ceasurile au devenit indispensabile pentru aproape toata lumea.

Ceasuri de-a lungul timpului

In antichitate, in jurul anului 4000 i.Hr, egiptenii au avut primele incercari de masurare sistematica a timpului, impartind ziua in ore si utilizand o tija infipta in pamant –obeliscul – a carui umbra cadea pe o scala impartita in ore. Urmand miscarea aparenta a Soarelui pe bolta cereasca umbra tijei parcurgea scala, indicand astfel timpul in ore. Dezavantajul era ca noaptea si in zielele noroase, ceas polar nu arata timpul. In jurul anului 1500 i.Hr. , aceasta problema a fost rezolvata prin aparitia clepsideri cu apa – un rezervor de apa cu o gaura mica la fund, pe marginea rezervorului existand o gradatie, clepsidra se umplea cu apa, care se scurgea incetisor. Pe scala se putea citit cat timp s-a scurs de la umplerea clepsidrei.  A aparut apoi o varianta imbunatatita, la care apa se scurgea in alt rezervor si acolo ridica in mod continuu un plutitor, pozitia acestuia indicand timpul scurs si apoi a aparut si clepsidra cu nisip.

Primul dintre ceasuri mecanince a aparut in jurul anului 1275, insa nu se stie cine l-a inventat. O greutate ce atarna pe o funie invartea o roata care la randul ei actiona un mecanism, a carui menire era sa loveasca un clopot din ora in ora. Mai tarziu, aceste ceasuri au fost dotate si cu un cadran. O piesa principala a ceasuri mecanince este ancora,  care confera periodicitate rotirii unei roti dintate, determinand astfel ritmul miscarii mecanismului. Ritmul miscarii ancorei este asigurat de mecanismul regulator, care de fapt determina precizia ceasului.

Precizia primelor ceasuri mecanince era asigurata de furca cu greutati: acest mecanism consta dintr-o tija orizontala cu greutati pe capete, fixata pe o tija verticala. Prin leganarea greutatilor miscarea se transmite ancorei; aceasta determina ritmul de miscare a intregului mecanism.

In jurul anului 1330 in Italia au fost construite ceasuri care semnalau trecerea timpului cu un numar corespunzator de lovituri de clopot – orologiile. In jurul anului 1475 au fost executate primele ceasuri cu axe, rezolvandu-se astfel o problema care nu putea fi abordata in cazul ceasurilor cu actionare prin greutate: ceasul portativ. Pana in anii 1500 limbile indicau numai ora, fractiunile acesteia se puteau doar aproxima, dar acest nivel de exactitate era suficient pentru acele vremuri. Astronomii insa aveau nevoie de mai multa precizie, astfel ca a aparut si limba mica, iar la unele ceasuri chiar si aratatorul de secunde. In anii 1600 a fost inventat si regulatorul cu pendula, marindu-se astfel  precizia masurarii tipului. In anii 1580 fizicianul si astonomul Galileo Galilei a descoperit balansul regulat al pendului si in 1641 a schitat proiectul unui ceas cu pendula. Anul urmator a murit  si ceas a fost executat de fiul sau, Vincenzo, impreuna cu un lacatus pe nume Balestri doar in anul 1649.  Savantul danez Christian Huygens a elaborat in 1650 proiectul unui ceas foarte bun si in urma conceptiei sale pendulul a devenit un regulator precis si sigur, eroarea zilnica a ceasurilor scazand astfel de la cateva minute la 10 secunde. In 1658 a aparut un nou mod de reglare, inventat de Robert Hooke – arcul regulator, incepandu-se astfel fabricarea ceasurilor mai mici si mai exacte.

Azi sunt la mare cautare ceasurile electrice si electronice:

  • in multe ceasuri electrice aratatorii sunt actionati de un motor electric, a carui miscare e determinata de frecventa de 50 sau 60 de perioade pe secunda a curentului alternativ
  • ceasuri electronice digitale sunt astfel construite incat timpul este indecat prin numere fluorescente. Ceasuri de mana electronice de regula functioneaza cu ajutorul unui cristal de cuart; acesta, daca este stimulat electric vibreaza cu o frecventa constanta.Vibratiile cristalului genereaza impulsuri electrice regulate, aceste impulsuri comanda miscarea mecanica a aratatorilor sau aparitia cifrelor pe ecranul ceasului.

Tot cu cristale de cuart functioneaza si unele ceasuri de perete. Ceasurile cu cristal de cuart grabesc sau intarzie cel mult 1/30 secunde pe zi. Ceasurile atomice insa sunt mult mai precise; acestea utilizeaza vibratiile anumitor atomi – de exemplu atomi de cesiu – si indica timpul cu o eroare de maxim 1 secunda la 1000 de ani. Aceste ceasuri se utilizeaza in experimente care necesita o exactitate mare in timp si cu ele se defineste unitatea de timp: secunda.

In Romania exista un singur muzeu de ceasuri, la Ploiesti.

Post Footer automatically generated by Add Post Footer Plugin for wordpress.